Epi-Care Mobile

Epilepsie detectie die u overal mee kunt nemen

Epi-Care Mobile is een kleine draagbare epilepsiesignalering voor smartphones

Epi-Care Mobile

Epi-Care Mobile is een klein draagbare epilepsiesignalering dat u overal mee kunt dragen.

Het systeem bestaat uit een sensor die om de pols wordt gedragen als een horloge en verbonden is met een app op een smartphone. Het zorgt ervoor dat er een noodoproep ontvangen wordt door familieleden of verzorgers wanneer er een aanval plaatsvindt. De GPS-coördinaten van de locatie van de gebruiker worden in een sms-bericht meegestuurd.

Tijdens noodoproepen wordt de telefoon automatisch op luidspreker gezet. Dit betekent dat de persoon die de oproep ontvangt, in staat zal zijn om te horen wat er in de omgeving van de persoon gebeurt en met hem te communiceren. De luidsprekertelefoon werkt alleen tijdens noodoproepen, niet tijdens gewoon gebruik.

Epi-Care Mobile kan binnen en buiten gebruikt worden – wanneer de gebruiker wakker is en als hij slaapt

De Epi-Care Mobile app is ontwikkeld voor en wordt geleverd met een Android telefoon. Deze smartphone is alleen bedoeld voor het gebruik als epilepsiesignalering en niet voor algemene smartphonefuncties (bellen, internetbezoek, overige applicaties, etc.).

Een speciale versie (qvn2018.apk) met een dag/nachtstand is beschikbaar. Met deze versie kan ervoor gekozen worden om gedurende de nacht de melding naar een ander contact te laten gaan dan overdag.

Epi-Care Mobile: hoe het werkt

Een epilepsiesignalering dat je kunt dragen als een polsbandje. Ontworpen om thuis te gebruiken.

1: Voer oproepnummers op de telefoon in

Wanneer een aanval plaatsvindt, belt Epi-Care Mobile het geregistreerde nummer. Als niemand antwoordt, zal Epi-Care Mobile een reservenummer bellen.

2: De sensor moniteert tonisch-clonische aanvallen

De sensor wordt rond de pols gedragen, net als een horloge. Het kan onderscheid maken tussen tonisch-clonische epileptische aanvallen en normale bewegingen.

3: Epi-Care Mobile waarschuwt als een aanval plaatsvindt

Epi-Care Mobile belt het geregistreerde nummer. Het systeem zal ook GPS-coördinaten versturen in een sms-bericht.

Gemaakt voor smartphones

De Epi-Care Mobile polsband sensor communiceert draadloos met een Android smartphone. De app kan verschillende nummers bellen bij een aanval, afhankelijk van uw locatie. Epi-Care Mobile kan bijvoorbeeld een bepaald nummer bellen als u thuis bent en een ander als u op uw werk bent. Epi-Care Mobile stuurt ook de GPS-coördinaten uit, zodat familieleden kunnen zien waar de aanval plaatsvond.

U kunt de telefoon opzij leggen, zolang er niet meer dan 10-15 meter tussen de polsbandssensor en de telefoon is.

De app waarschuwt als er fouten optreden

Met de Epi-Care Mobile is veiligheid een topprioriteit.

De app stuurt een sms-bericht naar de telefoon van de zorgverlener wanneer de polsband of de telefoon opgeladen moet worden. Het stuurt ook een sms-bericht als de polsband buiten bereik is. De Epi-Care Mobile biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om een eventueel vals alarm te stoppen.

Net als bij de andere Epi-Care epilepsie oproepen heeft Epi-Care Mobile een ingebouwd logboek waarin aanvallen worden vastgelegd, inclusief data en tijd. Vanuit de app kan een lijst met gegevens van de aanvallen via e-mail worden verzonden naar familieleden en artsen.

Herkent tonisch-clonische aanvallen

Epi-Care Free is ontwikkeld voor het registreren en waarschuwen als tonisch-clonische epileptische aanvallen optreden. De elektronica in de polsband herkent de specifieke bewegingen van een aanval. Epi-Care Free reageert niet op dagelijkse bewegingen, bijvoorbeeld wanneer iemand eet, leest of slaapt.

Bewust van locatie

Met de functie “Locaties” in Epi-Care Mobile, is het mogelijk meerdere nummers te koppelen. De gebruiker kan een lokaal alarmnummer invoeren voor als hij bijvoorbeeld doordeweeks in een instelling is en een ander nummer tijdens het weekend of als de gebruiker bij familie is. De telefoon bepaalt wie gebeld moet worden, afhankelijk van de locatie van de gebruiker.

Hoe kunnen we u helpen?

Het kiezen van systeem voor epilepsiedetectie kan een grote beslissing zijn. We zijn altijd bereid om u te helpen beslissen over het product dat het meest geschikt is voor u en uw familie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen of problemen hebt.

 

Neem contact met ons op

Epi-Care Free

Een epilepsie alarm dat je kunt dragen als een polsbandje. Ontworpen om thuis te worden gebruikt.

Epi-Care 3000

Een epilepsie alarm dat waarschuwt wanneer epileptische aanvallen tijdens de nacht optreden.

Scroll naar boven