Dia-Care
Voor een veilige thuisdialyse

Dia-Care detecteert bloed- en vloeistofverlies tijdens hemodialyse.

Dia-Care

Dia-Care dialysealarm is een geavanceerd alarmapparaat dat de gebruiker waarschuwt als er bloed of lekkage van de dialysemachine komt. Het alarm detecteert zeer kleine hoeveelheden bloed en waarschuwt de gebruiker met een luid geluid.

Dia-Care is ontwikkeld om de hemodialysepatiënt de maximale veiligheid te geven, zowel bij thuisdialyse als in klinieken met beperkt toezicht.

Dia-Care: hoe het werkt

Dia-Care is een veiligheidssysteem voor patiënten die thuis, in dialysecentra of elders een hemodialysebehandeling ondergaan.

1: De sensor is geplaatst rond de fistelnaald in de arm

De manchetsensor van wasbare katoenen stof heeft ingebouwde draden en elektronica voor de detectie van bloedingen.

2: De sensor detecteert bloed, zelfs kleine hoeveelheden

De elektronica in de sensor detecteert elke bloeding. Het alarm kan ingesteld worden om te voorkomen dat zweten een valse alarm geeft.

3: Het Dia-Care alarm klinkt erg luid

Het Dia-Care alarm geluid is zo luid, dat zelfs slapende dialysepatiënten gewaarschuwd worden. Tevens wordt een doorkoppeling gemaakt naar verpleeg-, zorg of personenoproep.

Ontworpen voor extra veiligheid tijdens de hemodialyse

Dialyse wordt vaak in klinieken gedaan. Sommige patiënten kunnen echter thuis dialyseren zonder toezicht van verpleegkundigen.

Bij thuisdialyse hebben patiënten verschillende voordelen, zoals meer flexibiliteit voor de patiënt en een rustige dialyse. Het Dia-Care alarm biedt veiligheid voor thuisdialyserende patiënten en op dialyseafdelingen met beperkt toezicht.

Aan te passen naar behoefte

Het Dia-Care bloedingalarm helpt te dialyseren naar behoefte van de gebruiker. Een extra vloersensor kan worden aangesloten om eventuele lekkage van de dialysemachine of de watertoevoer te detecteren.

Het Dia-Care alarm kan gebruikt worden voor extra veiligheid als de gebruiker tijdens het dialyseren slaapt. De manchetsensor biedt veiligheid als de arm tijdens de slaap wordt verplaatst, omdat het de naalden beschermt.

Het alarm kan op een nabijgelegen tafel worden geplaatst, dichtbij de ruststoel of het bed.

Gemaakt volgens de Europese CE-regels voor medische hulpmiddelen

Het Dia-Care bloedingalarm is gemaakt in samenwerking met toonaangevende dialyseafdelingen en wordt geproduceerd en gecontroleerd volgens de regels die beschreven zijn in de Europese Richtlijnen voor Medische Apparatuur.

Tijdens het opstarten en het gebruik voert het apparaat zelftests uit voor het detecteren van storingen of draadbreuk op een sensor. Bij afwezigheid van stroom laat het een hoge waarschuwingstoon horen.

Ook tijdens het gebruik controleert het apparaat of de herbruikbare sensoren naar wens werken. Eventuele storingen leiden tot een hoog waarschuwingsgeluid.

Een ingebouwd logboek bevat gegevens over wat er tijdens het gebruik gebeurt, zoals datum en tijd van alarmoproepen. Als een pauze nodig is, kan dit op het apparaat worden ingesteld.

Hoe kunnen we u helpen?

Het kiezen van systeem voor epilepsiedetectie kan een grote beslissing zijn. We zijn altijd bereid om u te helpen beslissen over het product dat het meest geschikt is voor u en uw familie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u nog vragen of problemen hebt.

 

Neem contact met ons op

Epi-Care 3000

Een epilepsie alarm dat waarschuwt wanneer epileptische aanvallen tijdens de nacht optreden.

Epi-Care Free

Een epilepsie alarm dat je kunt dragen als een polsbandje. Ontworpen om thuis te worden gebruikt.

Epi-Care Mobile

Een epilepsie alarm dat je overal, dag en nacht met je mee kunt nemen.

Scroll naar boven